Lean green belt

Green belt al voor
€ 1500,-

Hoogst gewaardeerde Lean Green Belt opleiding van Nederland

In 3 weken volledig opgeleid

Kleine groepen met veel interactie

Volg deze cursus om een Lean Green Belt specialist te worden. In 3 weken leren de vakmensen van 5ST3PS jou om meer kwaliteit te leveren voor de klant. We werken met kleine groepen, zodat er veel interactie is. Dit zorgt voor een effectievere manier van leren. Als aankomend Lean Green Belt houd jij van het ontwikkelen en perfectioneren van processen. Na de opleiding los jij productieproblemen gestructureerd en efficiënt op met het Lean model!

Lean Green Belt opleiding bij 5ST3PS

Wanneer je de Lean Green Belt training bij 5ST3PS volgt, profiteer je van de onderstaande voordelen:

Gespecialiseerde opleiding met de hoogste score van Nederland (9,8 gemiddeld over 500+ reviews)

In 3 weken tijd een erkend Lean Green Belt professional

Pas wat je geleerd hebt gelijk toe in de praktijk

Praktisch ingedeeld, gebaseerd op echte cases

5ST3PS is volledig CRKBO & NRTO geaccrediteerd

Geen files dankzij gunstige trainingstijden

Kleine groepen voor efficiënte communicatie

Voor slechts €1500 een Lean Green Belt worden

Kies zelf het tijdstip waarop je examen wilt afleggen

Lean Green Belt cursus: module opbouw

Module 1: Waardestroom

In de eerste module starten we met de vraag wat kwaliteit is en hoe je daartegen aan kijkt vanuit traditionele methoden en de methoden die we kennen als Lean en Six Sigma. Vervolgens gaan we aan de slag met het procesdenken en hoe we vanuit onze discipline aankijken tegen problemen. Centraal in Lean staat de waardestroom en de verspillingen die hierin ontstaan en voor de problemen zorgen. Hierbij komen 2 benaderingen aan bod: traditionele benaderingen en Lean.

 

In deze les gaan we praktisch aan de slag aan de hand van een simulatie hoe we de waardestroom in kaart brengen en verspillingen identificeren. En het proces wat je gaat verbeteren en wat kritisch is voor de kwaliteit aan de ene kant en de scope van jouw proces aan de andere kant.

Module 2: Continuous Flow

In de module Continuous Flow leren we hoe we stapsgewijs het proces verbeteren samen met de werkvloer vanuit het principe incrementeel verbeteren.

Incrementeel verbeteren vanuit Lean wil zeggen dat je de verbetering als onderdeel van het dagelijkse werk implementeert en het tempo afstemt op de ontvangers van de verandering. Hierdoor vergroot je het draagvlak welke de basis is voor Genchi Genbutsu, oftewel verbeteren vanuit ervaren in plaats van bedenken of ontwerpen.

Hierbij ervaren we zowel als actor en als factor hoe we een bedrijfsproces zodanig optimaliseren dat deze afgestemd is op de klantvraag, de stappen in de waardeketen volledig op elkaar afgestemd zijn en iedereen continu bezig is waarde te creëren. We leren niet alleen hoe we principes van Flow en Pull praktisch toepassen, maar ook hoe we de optimale instellingen bepalen. De toestand waarin het proces ‘soepel’ loopt en iedereen bezig is waarde toe te voegen noemen we continuous flow, het ultieme doel in Lean.

Module 3: Quality Management Tools

In deze module leren we hoe we als het proces initieel is verbeterd door Value Stream Mapping, het proces verder verbeteren. Dit doen we met de Quality Management Tools.

De basis voor projectmatig verbeteren in Lean is de A3 en in deze les gaan we aan de slag met een casus uit de beroepspraktijk met (bewerkte) data. We gaan stap voor stap door de casus en leren de verschillende technieken toe te passen. Hiervoor gebruiken we simpele Excel technieken waarmee we leren visueel management in te richten Op deze manier heb je een blauwdruk voor verbeteren met de A3 en Lean.

Verder doen we deze les de examentraining voor Lean enkelvoudig. Voor de Lean Green Belt is dit gelijk de examentraining. Je mag hier het boek erbij houden.

TRAININGSKALENDER

Onze opleidingen kennen een startgarantie, dat wil zeggen dat we garanderen dat je op onderstaande data kunt beginnen met de opleiding.

Wat gebeurt er als U zich inschrijft? Door U in te schrijven wordt Uw plek in de training gegarandeerd. Binnen 24 uur sturen we de bevestiging en de verdere informatie over Uw opleiding. In de week voor start krijgt U nog een herinnering en een mail van de trainer waarin hij zich aan U voorstelt. Heeft U tussentijds vragen dan zijn we beschikbaar via de telefoon, mail en de chat.

In de brochure vindt u antwoorden op o.a. de volgende vragen: welke stof wordt er behandeld? Wat zijn de verschillen tussen de opleidingen? Wordt mijn diploma internationaal erkend? Ook leest u enkele ervaringen van oud cursisten in de brochures.

WAT DOET EEN LEAN GREEN BELT?

Tegenwoordig is het voor organisaties noodzakelijk om wendbaar te zijn en snel in te kunnen spelen op veranderingen. Tegelijkertijd moeten de kosten wel laag blijven. Organisaties kunnen met hulp van Lean zich sneller aanpassen op een veranderende markt. Als Lean Green Belt ben je in staat om besparingen te realiseren, mensen te betrekken en problemen op te lossen. Je verbetert processen en lost problemen op zodat er capaciteit vrijkomt. Lean helpt organisaties om al snel kostenbesparingen van minimaal 10% te realiseren. Leer om niet harder te werken, maar slimmer. De projectleider van deze veranderingen is de Lean Green Belt: dé specialist die snel resultaten boekt op de werkvloer.

WAT LEER JE ALLEMAAL?

 • Je leert hoe je met Lean verspillingen kan wegnemen
 • Je leert de geheimen van Lean Management en Toyota
 • Je leert projectmatig problemen op te lossen met resultaat
 • Je leert om grondoorzaken voor problemen op te sporen en weg te nemen
 • Je leert hoe je inspeelt op veranderingen zonder dat het proces eronder lijdt
 • Je leert om een proces in te richten op maximale kwaliteit tegen de laagste kosten

WAAROM 5ST3PS?

De praktijkgerichte opleiding is ontworpen door Willem Salentijn, auteur van het boek “Lean Six Sigma“. Dit boek wordt gebruikt in het hoger onderwijs. Onze opleidingen kennen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en worden hoog gewaardeerd (9,8): in 2019 zijn we zelfs uitgeroepen tot beste kwaliteit & project management opleider van Nederland 2019. Onze colleges zijn interactief en gericht op het verwerven van praktische vaardigheden. De opleiding is geaccrediteerd door het Lean Competency System (LCS), de wereldwijde kwaliteitsnorm voor Lean. Tijdens de opleiding bereiden we je ook voor op het officiële examen. Wil je weten welke resultaten wij in het verleden hebben geboekt met Lean? Lees dan enkele succesverhalen via deze link.

WAT ZIT ER INBEGREPEN BIJ DE LEAN GREEN BELT CURSUS?

Een Lean Green Belt professional worden kan al voor € 1500,- . Tijdens de cursus leer jij om de bewezen Lean methode toe te passen. Een investering die je veel profijt zal opleveren gedurende je carrière. Dit bedrag is inclusief:

 • 3 volledig verzorgde lesdagen inclusief lunch of diner (vers gemaakt)
 • Het boek Lean Six Sigma van Noordhoff uitgevers, het meest gebruikte boek in het Hoger
  onderwijs geschreven door onze hoofdtrainer Willem Salentijn
 • Een voucher waarmee je je kunt inschrijven voor het Internationale examen
 • Examentraining en toegang tot het inloopspreekuur
 • Mogelijkheid jouw eigen casussen in te brengen

 

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE LEAN GREEN BELT CURSUS

 

Voor wie zijn de trainingen geschikt?

Iedereen kan zich inschrijven voor de cursus, er zijn geen toelatingseisen. Het is wel goed om je te realiseren dat de cursus een hbo-niveau insteek heeft en ook daadwerkelijk op het hbo wordt toegepast. De trainingen zijn bedoeld voor iedereen die een positief effect op klanttevredenheid, medewerkersbetrokkenheid en winst wil realiseren. Elke werknemer of werkgever die zijn of haar bedrijfsprocessen wil verbeteren is van harte welkom bij onze trainignen.

 

Is 5ST3PS een geaccrediteerde organisatie?

Jazeker, de opleiding van 5ST3PS is geaccrediteerd door het Lean Competency System (LCS), dé wereldwijde kwaliteitsnorm voor Lean.

We nemen de examens niet zelf af, wat de meeste aanbieders overigens wel doen. De examens worden afgenomen door International Lean Six Sigma Institute (iLSSi). Hierdoor weet je dat je een echt certificaat krijgt. Als je geslaagd bent, kan je dus officieel aan de slag als Lean Green Belt professional.

 

Wat is het verschil tussen Lean Green Belt en Lean Six Sigma Green Belt?

Lean is een vrij toegankelijke manier van processen verbeteren en is vooral gericht op het verhogen van de snelheid. Met Lean leer je om problemen op te lossen en op een duurzame wijze weg te nemen. De klant en de klantwens staan centraal. Een klant heeft geen belang bij “verspillingen” in de organisatie. Daarom gaan we deze “verspillingen” elimineren en zo houden we alleen nog waardevolle taken over. Dit zorgt voor toegevoegde waarde voor de klant en zo kan je sneller leveren.

Ook Six Sigma is een manier om processen te verbeteren, maar deze methode is vooral gericht op de kwaliteit. Six Sigma maakt gebruik van statistische gegevens om een constante output te bewerkstelligen. Eerst gaan we data verzamelen. Daarna kijken we op basis van de data welke verbeteringen er nodig zijn om negatieve taken of resultaten te elimineren.

 

Training op locatie of in de Virtual Classroom?

De trainingen op locatie vinden plaats in Utrecht of Rotterdam. Er is daar lunch, diner, koffie en thee aanwezig. De Virtual Classrooms zijn online trainingen die je van achter jouw eigen computer volgt. Via een webcam heb je contact met de docent en de medestudenten. Je kan de Virtual Classrooms volgen vanuit jouw eigen huis of kantoor.

 

Hoe ziet het examen voor de Lean Green Belt eruit?

Het examen bestaat uit 4 casussen waarin de competenties worden getoetst in de Body of Knowledge. Er zijn telkens keuzes in de antwoorden, waarbij de antwoorden samen optellen voor bijvoorbeeld de analyse of diagnose van een procesprobleem. Bij 5ST3PS hebben we een uitgebreide examentraining en onze slagingspercentage ligt op 85%. De benchmark voor deze examens ligt op 65%.

Volg ons op LinkedIn

Volgen