Onze opleidingen

Na in 2017 gekozen te zijn tot de Beste Nieuwe van Nederland, is 5ST3PS onafgebroken in de prijzen gevallen voor de verkiezing van Beste Opleider voor Kwaliteitsmanagment en we hebben ook de Beste Trainer van Nederland in huis, Willem Salentijn.
Op deze pagina vind je een overzicht van de opleidingen die we aanbieden.

Klassikale opleiding, Virtual Classroom of een e-learning?

Onze klassikale opleidingen worden in Rotterdam of Utrecht verzorgd. In beide steden is de trainingslocatie vlakbij het centraal station. Bij de klassikale opleidingen zit catering inbegrepen.

We hanteren een maximum van 8 studenten per docent. Daardoor is er genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht en interactie.

Uiteraard zijn onze klassikale opleidingen corona-proof. Lees hier wat voor corona maatregelen we hebben genomen.

We bieden onze opleidingen ook aan in de Virtual Classroom. Dit is een online omgeving waarin les wordt gegeven.

De stof en inhoud is hetzelfde als bij de klassikale opleidingen. Het enige verschil is dat je de docent en medestudenten via de webcam ziet. Je kan deze online trainingen dus volgen van achter jouw eigen computer.

Bij Virtual Classroom opleidingen hanteren we ook een maximum van 8 studenten per docent. Zo waarborgen we de kwaliteit van onze opleidingen.

Bij 5ST3PS zijn we in 2018 begonnen met de ontwikkeling van onze e-learnings. Veel e-learnings zijn of voorgelezen powerpoints of een trainer die een verhaal doet. Bij 5ST3PS vinden we dat geen optimale leerervaring. Daarom hebben we met onze internationale partners e-learnings ontwikkeld waarmee je echt leert en ervaart wat de vaardigheden zijn die je toepast in jouw rol.

Onze e-learnings zijn uniek, omdat wij ook de mogelijkheid bieden om een live online training te volgen naast de e-learning. Tijdens de live online training behandelt een Master Black Belt de stof en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook zijn onze e-learnings volledig Nederlandstalig. Meer informatie.

Lean

Tijdens onze Lean opleidingen leer je om jouw organisatie efficiënt in te richten. Je bepaalt wat waarde is voor jouw organisatie en waar dat gecreëerd wordt. Vervolgens ga je belemmeringen wegnemen zodat jouw medewerkers meer waarde kunnen creëren voor de klant. Zo bereik je een hogere klanttevredenheid.

Daarnaast leer je om bedrijfsprocessen in kaart te brengen. Zo krijg je zicht op waar bottlenecks en hardnekkige problemen zich voordoen. Vervolgens kan je aan de slag om verspillingen te elimineren of te minimaliseren. Organisaties bereiken met Lean al snel kostenbesparingen van wel 10 procent!

Lean black belt

Lean Six Sigma

Met Six Sigma leer je om data te gebruiken om jouw organisatie te verbeteren. Je leert hoe je data kunt verzamelen en hoe je kunt zien waar een probleem zit. Bovendien leer je om op basis van de data slimme interventies te doen. Zo los je problemen op en maak je jouw organisatie efficiënter.

Six Sigma is een ideale aanvulling op Lean. Met Lean leer je om bedrijfsprocessen in kaart te brengen en efficiënt in te richten. Met Six Sigma leer je om de processen en interventies te monitoren.

Tijdens onze Lean Six Sigma opleidingen komen zowel Lean als Six Sigma voldoende aan bod. Je krijgt dus het beste van beide werelden!

Verschil Lean Six Sigma

Agile en Scrum

Meer dan 70 procent van de projecten mislukt. Dat komt doordat er tijdens een project zich allerlei zaken voordoen die je van tevoren niet zag aankomen. Vaak wordt een project dan uitgesteld of wordt zelfs de stekker er uit gehaald.

Met Agile en Scrum ben je in staat om op deze veranderingen in te spelen, omdat je iteratief aan het ontwikkelen bent. Een project wordt dus in verschillende fases opgedeeld. Na elke fase is er een oplevermoment en een evaluatie. Daardoor kunnen geleerde lessen direct worden toegepast tijdens de volgende fase.

Agile en Scrum leiden doorgaans tot een hogere klanttevredenheid doordat er op resultaten wordt gestuurd. Hoe het resultaat bereikt wordt, is aan de specialisten. Ook is er bij Agile en Scrum meer ruimte voor de klant om bij te sturen.

Scrum Board maken

Volg ons op LinkedIn

Volgen

 

Neem contact met ons op

Via onderstaand formulier kunt u contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw mail zo snel mogelijk. U kunt ook bellen naar 010-8468990.

5ST3PS garandeert dat persoonlijke informatie die u verstrekt strikt vertrouwelijk wordt behandeld en niet aan derden zal worden verstrekt.